9 Ekim 2015 Cuma

Fırında Mücver




Malzemeler: 

1 adet havuç
3 adet kabak
1 adet patates
1 orta boy kuru soğan
Dereotu, maydanoz, nane
1.5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber, karabiber, fesleğen

Yapılışı:

Havuç, kabak, patates ve soğanı rendeleyerek suyunu sıkın. Birer avuç dereotu, maydanoz, naneyi doğrayın ve diğer tüm malzemelerle birlikte karışıma ilave edip iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış borcama aktarın ve 180 derecede içini çekip kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder