9 Ekim 2015 Cuma

Nohutlu Omlet




Malzemeler

1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı mısır unu
Maydanoz, dereotu, nane
1 adet küçük domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı çörekotu
kırmızı biber, karabiber, tuz ve kimyon (ölçüleri isteğe bağlı)

Yapılışı:

Haşlanmış nohutları ve keten tohumunu kahve değirmeninde çekerek un haline getirin. Keten tohumunu ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp 5 dakika bekletin. Tüm sebze ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın. Hepsini karışıtırıp elde ettiğiniz karışıma isteğe bağlı miktarda baharat ve tuz ilave ederek buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın. Ardından zeytinyağında tavada karıştırarak rengi hafif dönene kadar karıştırın. Sonra iyice tavaya yayıp arkalı önlü kızartarak servis tabağına alın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder