25 Ekim 2015 Pazar

Çiğ köfte






Malzemeler:

1/2 su bardağı karabuğday unu
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet limon suyu
3 yemek kaşığı İsot
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
tuz

Yapılışı:

Soğan sarımsakları zeytinyağında kavurun. Salça, limon suyu, isotu ilave ederek pişirin. Ocağı kapatmaya yakın ince kıyılmış maydanoz ve naneleri ekleyip karıştırın. Karabuğdayı kahve değirmeninde çekip un haline getirin. Haşlanmış mısırları da kahve değirmeninde çekin. Geniş bir kapta patatesleri ezerek karabuğday, mısırları ve kavurduğunuz soğan salça karışımını ekleyin. Yarım çay bardağı sıcak su ile malzemeler tamamen birbirine karışıp kıvamını ve rengini alana kadar iyice yoğurun. İhtiyaca göre kullandığınız suyu artırabilirsiniz. Küçük parçalar koparıp sıkarak köftelere şekil verin. Servis tabağında yeşillikler ve acı sos ile süsleyip servis yapın.


Sosu:

2 yemek kaşığı dolusu isot
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
3 tatlı kaşığı acı biber salçası 
2 yemek kaşığı su 
Yarım limon suyu

Tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Çiğ köfte yanında acı sos olarak servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder