25 Ekim 2015 Pazar

Mısır Ekmeği


Malzemeler:

1.5 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı karabuğday 
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
10-12 adet siyah zeytin
Çörek otu

Yapılışı:

Keten tohumunu kahve değirmeninde çekip 2 yemek kaşığı su ilave ederek 5 dakika bekletin. Pekmez, zeytinyağı, kabartma tozu, tuz ve keten tohumunu iyice karıştırın. Bir çay bardağı karabuğdayı kahve değirmeninde çekip un haline getirin. 1/2 su bardağından biraz fazla un elde ediliyor. Karışıma hazırladığınız karabuğday unu ve mısır ununu ilave ederek iyice karıştırın. Zeytinleri çekirdeklerini çıkartıp iki ya da dörde ayırıp karışıma ekleyin. Borcamı yağlayarak karışımı aktarıp üzerine çörek otu dökün. 180 derecede 30 dakika pişirin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder