14 Ekim 2015 Çarşamba

Karabuğday Keki




Malzemeler: 

1/2 su bardağı üzüm pekmezi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı soya sütü
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı keten tohumu
1 adet muz
4 hurma, 4 kayısı
1 avuç ceviz
1 avuç çekirdeksiz siyah kuru üzüm
1 su bardağı karabuğday unu (1.5 çay bardağı karabuğday)
1 çay bardağı yulaf
1 çay bardağı mısır unu

Yapılışı:


Keten tohumunu kahve değirmeninde çekerek un haline getirin ve 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatıp bir kenarda bekletin. Hurma, kayısı ve üzümleri ılık suda beklemeye bırakın. 15 dakika bekledikten sonra hurma ve kayısıları hafif sulu bırakarak havanda dövüp püre haline getirin. 

Pekmez, zeytinyağı, soya sütü, kabartma tozu, karbonat, limon suyu, sirke, tarçın hepsini mikserde karıştırın. Muzu çatalla ezerek ilave edin. Keten tohumunu, dövülmüş cevizleri, üzümleri ve püre haline getirdiğiniz hurma ve kayısıları karışıma ekleyin ve mikserde karıştırmaya devam edin.

Yaklaşık 1.5 çay bardağı karabuğdayı uygun bir robot ya da değirmende çekerek 1 su bardağı karabuğday unu elde edin. Hazır karabuğday unu da kullanabilirsiniz. Ancak ben tamamen katkısız olması için kendi çektiğimi kullanmayı tercih ediyorum. Karabuğday unu, yulaf ve mısır ununu ekleyip karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı yağladığınız kek kalıbınıza aktararak 180 derecede 25 dakika pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebileceği için, pişirme sürecini kontrol edin. 

Afiyet olsun...




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder