Malzemeler:
6 adet orta boy domates
3 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet orta boy soğan
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
Bir avuç reyhan veya fesleğen
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Su
Yapılışı:
Domatesleri ortadan ikiye bölün. Patlıcanı birkaç yerinden çatalla delin. Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün. Yağlı kağıt üzerinde kırmızı biber, domates, kabak, soğan, patlıcanı ve sarımsakları kabukları ile fırın tepsisine yerleştirin. 250 derece fırında sebzeleri közlemeye bırakın. 10 dakika içinde sarımsakları ve ardından soğanları alın. Diğer sebzeler de tamamen közlenince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Domates, biber ve patlıcanları kabuklarından ayırın. Tencerede zeytinyağında mısır ununu hafif kavurun. Üzerine tüm közlenmiş sebzeleri ilave edin. Üzerini kapatacak kadar oda sıcaklığında su ekleyin. El blenderı ile iyice ezip karıştırın. Koyu bir karışım elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz karışıma bir miktar daha oda sıcaklığındaki suyu ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuz, nane ve ince kıyılmış reyhan ya da fesleğeni ekleyin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alarak servis yapın. Bekleyince koyulaşacaktır, sıcak su ilave ederek seyreltebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder