27 Eylül 2015 Pazar

Yulaflı Kurabiye


Malzemeler: 

2 su bardağından 1-2 parmak eksik glutensiz yulaf ezmesi ( muzun büyüklüğüne göre alabildiği yulaf değişiyor)
2 yemek kaşığı mısır unu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
yemek kaşığı pekmez
4 hurma
4 gun kurusu kayısı
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 muz
Yarım paket hamur kabartma tozu
1 avuç dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın (veya 2 yemek kaşığı kakao )

Yapılışı:

Keten tohumunu kahve değirmeninde öğütün ve 3 yemek kaşığı su ile ıslatılıp birkaç dakika bekletin.  Bu arada hurma ve gün kurusu kayısıları ıslatılıp yarım saat suda bekletilip blenderda püre haline getirin. Muzu da çatalla ezerek püre haline getirin. Kabartma tozu, zeytinyağı, keten tohumu, püre haline getirdiğiniz hurma, kayısı, muz, pekmez, tarçın, cevizi bir araya getirerek iyice birbirine karışmasını sağlayın. Elde ettiğiniz karışıma mısır unu ve yulaf ezmesini ilave ederek iyice karıştırın. 

Yağlı kağıt üzerine küçük parçalar halinde çekilsiz olarak yerleştirin. Karışımdan yaklaşık 20-25 adet kurabiye çıkartabilirsiniz.

170 derecede 15-20 dakika pişirin.

Not: Tarçın yerine karışıma kakao ekleyebilir ya da karışımı ikiye bölüp yarısını tarçınlı yarısını kakaolu yapabilirsiniz.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder