18 Kasım 2015 Çarşamba

Karnabahar Pizza



Malzemeler:

Hamuru
1 orta boy karnabahar
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal

Sosu:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates sosu ya da 2 orta boy domates rendesi
1 çay kaşığı karabiber- kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Bolca kekik

Sebzeler:

2 adet kabak 
2 adet kırmızı biber
7-8 adet mantar
1 adet orta boy soğan 

Yapılışı:

Yıkanmış karnabaharları robotta çekerek ince kıyılmış hale getirin. Kıyılmış karnabaharları tavada 8-10 dakika kavurun. Temiz bir beze alarak suyunu tamamen sıkın. Keten tohumunu öğüterek 4 yemek kaşığı su ilave edip 5 dakika bekletin. Derin bir kapta suyunu sıktığınız karnabaharları diğer hamur malzemeleri ile karıştırıp iyice yoğurun. Yağlı kağıt üzerini zeytinyağı ile biraz yağlayın. Hamuru yağlı kağıt üzerinde elinizle 1 cm inceltin. İnce olması özellikle gerekiyor. Üzerine bastırarak inceltirken strech folyo kullanırsanız daha kolay inceltebilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. 

Zeytinyağında salça, domates sosu ve baharatları ve bir miktar kaynamış suyu ekleyip 5-10 dakika  pişirin. Ben kışlık kavanozladığım domates sosunu kullandım. 

Bu arada mantar ve biberleri orta kalınlıkta, kabak ve soğanı ise ince ince doğrayın. Her birini ayrı ayrı mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar, kabak ve biberler ise yumuşuyana, soğan hafifçe sararıp karamelize olana kadar tavada pişirin. 

Fırından çıkan pişmiş hamurunun altının yapışmadığını bir bıçakla kontrol edin. Domates sosunu hamurun üstüne kenarlara da gelecek şekilde sürün. Peynir tüketiyorsanız salçalı sosun üzerine sevdiğiniz bir çeşit peynir rendeleyin veya vegan peynir kullanabilirsiniz. Üzerine tüm sebzeleri yerleştirin. Biraz zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder