29 Kasım 2015 Pazar

Glutensiz, Şekersiz, Kırmızı Fasülyeli Brownie


Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı fasülye (200 gr ) 
3 adet muz 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı agave
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dark kakao (50 gr) 
1 çimdik tuz 

Yapılışı:

Kırmızı fasulyeleri bir gece önceden ıslatıp sabah suyunu süzüp yıkayıp düdüklüde 20 dakika kadar haşlayın. Muz, tuz, agave, kabartma tozu, kakao ve zeytinyağını blender da karıştırın. Karışıma haşladığınız fasulyeleri suyunu iyice süzüp ilave edin. Yağladığınız bir tepsi ya da borcama karışımı boşaltıp 180 derecede 40 dakika pişirin. 

Şekeri az gelirse servis yaparken dilim üzerine biraz pekmez dökebilir ya da blenderdan geçirdiğiniz birkaç hurmayı püre haline getirip üzerine sürebilirsiniz. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder