Malzemeler:
1 çay bardağı karabuğday
1 su bardağı mercimek
1/3 çay bardağı Kinoa
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Birer avuç maydanoz, nane, dereotu
2 çay kaşığı kimyon
Yarım limon suyu
Tuz
İsteğe bağlı kırmızı biber ve karabiber
Yapılışı:
Mercimekler püre kıvamına gelip suyunu çekene kadar haşlayın. Karabuğdayı haşlayarak iyice yumuşadıktan sonra kendine özgü kokusunun gitmesi için 5-10 dakika kavurun. Kinoayı yumuşayana kadar haşlayın. Hepsini birbirine karıştırın. 1/4 çay bardağı zeytinyağında soğanı kavurup salça baharatları, tuz ve limon suyunu ilave edin. Ocağı kapattıktan sonra ince doğradığınız yeşillikleri ve kalan 1/4 çay bardağı zeytinyağını sosa ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı haşladığınız karabuğday, mercimek ve kinoa karışımı üzerine ekleyin iyice karıştırın. Yoğurarak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Küçük parçalara bölerek köftelere şekil verip servis tabağına alın.
Arzu edenler çiğ köfte bölümünde tarifini verdiğim acı sosla birlikte servis edebilirler. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder