8 Ocak 2017 Pazar

Raw Yaş Pasta





TABANI
1 su bardağı badem, 1 su bardağı fındık, ½ su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı kakao
12 adet hurma, 6 adet gün kurusu kayısı
1/3 su bardağı su
1 tutam tuz

KREMASI
2 su bardağı çiğ kaju
3 adet olgun muz
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
5 yemek kaşığı agave
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
2 yemek aşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya

SÜSLEMESİ
Vişne-isteğe bağlı miktarda
3 adet Trabzon hurması
Antep fıstığı- isteğe bağlı miktarda

Tabanı için gerekli tüm malzemeleri robotta iyice karıştırın.  Pasta servis tabağı üzerine kelepçeli kalıbın kelepçesini kullanarak içine pasta tabanı malzemesini iyice yayın ve dipfrize atın. Bir gün önceden suda beklettiğiniz çiğ kaju fıstığını krema kıvamını alana kadar robottan geçirin. Muz, agave, Hindistan cevizi sütü, limon suyu ve vanilyayı ekleyin ve en son Hindistan cevizi yağı ile iyice karıştırın. Buzluktan çıkarttığınız tabanın üzerine hazırladığınız kremanın tamamını dökün ve tekrar buzluğa atın. Trabzon hurmalarını iyice robotta karıştırın ve jel haline getirin. Buzlukta katılaşan kremanın üzerine bu karışımı dökün. Yazdan kalan buzluğunuzdaki vişnelerle veya mevsim meyveleriyle, kuruyemişlerle pastanızı süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder