27 Eylül 2015 Pazar

Pazı Sarma




Malzemeler:

1 çay bardağı karabuğday     
1/2 çay bardağı kinoa
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kimyon
tuz 

Yapılışı:

Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra kaynamış suya kısa süreli batırılıp çıkartın. Karabuğday ve kinoayı ayrı ayrı olarak suyunu çekecek şekilde az su ile haşlayın gerekirse sıcak su ilave edin. Karabuğdayı bir gece önceden üzerini bir parmak geçecek kadar ılık suda bekletmekte yeterlidir. Karabuğday, kinoayı tüm diğer malzemelerle iyice karıştırın. Hazırladığınız iç malzemesini kullanarak pazıları sarın. Üzerini kapatacak kadar kaynatılmış sıcak su eklenerek orta ateşte 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

Sosu:

Zeytinyağı, sarmısak, isteğe göre kırmızı biber ve limon ilave edilerek ekşili acılı sos hazırlayıp üzerine dökülerek servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder