11 Ağustos 2016 Perşembe

Buğday Çimi Suyu





Buğday çimi yüzde 70 klorofil içeriği, zengin vitamin, mineral oranı ile detoks esnasında toksin ve ağır metallerden arınmaya ve bedeni onarmaya yardımcı olur. Birçok rahatsızlıkta tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Özellikle kanser tedavisinde son derece etkili olması, bağışıklı sistemini güçlendirmesi, yağ yakımını hızlandırması ve vücudu toksinlerden arındırması gibi faydaları ile son dönemin gözde içeceği.

Malzemeler

1 küçük su bardağı doğal organik buğday
Geniş bir saksı tabağı
Torf toprağı
Sprey sulama kabı
Çim sıkma makinesi

Yapılışı

Buğday tanelerini yıkadıktan sonra üzerini hafifçe kapatacak kadar suda 8-10 saat kadar bekletin. Ağzı hava alacak şekilde hafifçe örttüğünüz bir kapta arada sırada karıştırıp üzerini az miktar su ile ıslatarak iki gün daha filizlenmek üzere bekletmeye devam edin. Artık buğdaylar çimlenmiş olarak ekilmeye hazır. Tepsinin yarısına torf toprağını yayın. Çimlenmiş buğdayları birbirinden ayırarak toprak tamamen kapanıp görünmeyecek ve tohumlar sık sık olacak şekilde toprağın üzerine dağıtın. Buğdayların üzerini ince bir toprakla örtün. İlk üç gün sabah bol akşamları ise sprey sulama ile hafifçe nemlendirerek; sonraki günler sadece sprey sulama ile bol miktarda sabahları sulayın. 2-3 gün içerisinde buğday çimleri 5 cm e kadar uzayacak ve 7-10 güne kadar cimler kesilip suyu sıkılmak üzere kullanılabilir hale gelecektir. Yaklaşık 15-20 cm civarında uzadıktan sonra kesip suyunu çim sıkma makinesi ile çıkarabilirsiniz. Toprağın her gün sulanarak sürekli nemli kalması ve içeriğinde yüksek klorofil oluşması için bol güneş alan bir yerde ancak direk güneş ışığı gelmeden büyümesi gerekmektedir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder