Buğday çimi yüzde 70 klorofil içeriği, zengin vitamin,
mineral oranı ile detoks esnasında toksin ve ağır metallerden arınmaya ve
bedeni onarmaya yardımcı olur. Birçok rahatsızlıkta tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Özellikle kanser tedavisinde son derece etkili olması, bağışıklı sistemini güçlendirmesi, yağ yakımını hızlandırması ve vücudu toksinlerden arındırması gibi faydaları ile son dönemin gözde içeceği.
Malzemeler
1 küçük su bardağı doğal organik buğday
Geniş bir saksı tabağı
Torf toprağı
Sprey sulama kabı
Çim sıkma makinesi
Yapılışı
Buğday tanelerini yıkadıktan sonra üzerini hafifçe
kapatacak kadar suda 8-10 saat kadar bekletin. Ağzı hava alacak şekilde hafifçe
örttüğünüz bir kapta arada sırada karıştırıp üzerini az miktar su ile ıslatarak
iki gün daha filizlenmek üzere bekletmeye devam edin. Artık buğdaylar çimlenmiş
olarak ekilmeye hazır. Tepsinin yarısına torf toprağını yayın. Çimlenmiş
buğdayları birbirinden ayırarak toprak tamamen kapanıp görünmeyecek ve tohumlar
sık sık olacak şekilde toprağın üzerine dağıtın. Buğdayların üzerini ince bir
toprakla örtün. İlk üç gün sabah bol akşamları ise sprey sulama ile hafifçe
nemlendirerek; sonraki günler sadece sprey sulama ile bol miktarda sabahları
sulayın. 2-3 gün içerisinde buğday çimleri 5 cm e kadar uzayacak ve 7-10 güne
kadar cimler kesilip suyu sıkılmak üzere kullanılabilir hale gelecektir.
Yaklaşık 15-20 cm civarında uzadıktan sonra kesip suyunu çim sıkma makinesi ile
çıkarabilirsiniz. Toprağın her gün sulanarak sürekli nemli kalması ve
içeriğinde yüksek klorofil oluşması için bol güneş alan bir yerde ancak direk
güneş ışığı gelmeden büyümesi gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder